söndag 28 februari 2010

Det är valår...

Nu börjar man ana att 2010 är ett valår, även om retoriken känns lika upphetsande som tio år gammal partiledardebatt i repris utan relevant uppföljning. Idéerna är i högre grad "återvunna" än pappret de förmodligen är skrivna på i dagens miljömedvetna(?) samhälle. Jag vill inte tala om vad du bör rösta på utan ange lite varför jag förmodligen inte är villig att rösta på vissa partier.

En av de främsta kriterierna jag har när jag granskar politiska partier är deras syn på de grundläggande demokratiska rättigheterna som yttrande- och tryckfrihet samt religionsfriheten. Har partierna förståelse även för de som tror eller tycker annorlunda än dem?

Som kristen "fundamentalist" så styr förvisso även mina kristna värderingar i stor utsträckning min bedömning av partierna och deras politik. En del menar att det finns sk "kristna" partier i sverige. Jag håller med om att dessa finns, men inflikar samtidigt att de aldrig kommer att komma över promillegränsen.

Men är inte Kd ett ganska "kristet" alternativ undrar då någon. Eller kanske Sd med sitt värnande av den kristna kulturen. För att inte tala om M och deras tidigare så värdekonservativa hållning i många frågor. Eller Mp:s värnande om miljön, vilket verkar sammanfalla med det som vissa "förstått" vara SvK:s huvudbudskap under delar av det gågna året. Eller vänsterns fokus på "solidaritet", även om det egentligen mer tycks handla om illa dold avundsjuka. Kanske Fp är svaret genom sin påstått liberala och fritänkande linje, trots att "liberalism" i våra dagar främst verkar handla om att bryta ner allt vad moral, regler och religion heter så att alla människor ska tvingas bli ateister och individualister "av egen fri vilja"?

Ja ni kanske inser att jag aldrig kommer att kunna rösta på varken V eller Fp i ett riksdagsval, trots att jag kan hålla med dem i en del av hur världen borde vara. När det gäller vägen dit är de tyvärr inte trovärdiga. Detta gäller, så långt jag kan se även S, F! och andra socialistiska rörelser på vänsterkanten som jag bedömer vara farliga för våra demokratiska rättigheter, åtminstone de jag nämnde i andra stycket ovan. Måhända vasst formulerat, men det är så jag uppfattat vänsterpartiernas budskap. Vore bara glad om jag missuppfattat saken.

Men högerpartierna då? (Finns de förresten?) Tja, i svensk politik är det inte alltid så lätt att se någon större skillnad. Som tur är skulle jag kunna tillägga, ty det kunde ju varit mycket värre åt båda håll.

Jag överväger att i höstens val "rösta" på KSL - Kristna Soff-Liggare...

3 kommentarer:

 1. I mångt och mycket delar jag bloggaren Ludvigs iakttagelser och slutsatser. Däremot har jag inte för avsikt att bli soffliggare i höstens riksdagsval. Jag tänker faktiskt proteströsta - på Sverigedemokraterna.

  I de senaste valen har Kristdemokraterna fått min röst. Men efter KD:s stora svek i abortfrågan ("abortturismen") och homoäktenskapen har jag fått nog. Droppen blev att partiet - i motsats till Folkpartiet och dess ledare Jan Björklund - har tigit stilla även om Skolverkets planer på att avskaffa särställningen för kristendomen i religionsämnet.

  Till det kommer alla de etablerade partiernas otroliga feghet, naivitet och flathet inför islam som både religion och totalitär ideologi. Ändå kommer det ena avslöjandet efter det andra om hur extrema muslimer (islamister) försöker islamisera Sverige.

  Bakom det senaste avslöjandet stod TV4:s "Kalla Fakta" på söndagskvällen. Där avhandlades hur mer extrema muslimer i Rinkeby på olika sätt försöker hindra de mer "moderata" och sekulära muslimerna i deras "icke-muslimska" aktiviteter. Och liknande avslöjanden om hur islamska imaner i Sverige försöker få "moderata" muslimer att bli "radikala" (bland annat i hatet mot väst) visades i SVT:s dokumentär "Slaget om muslimerna" i början av december 2009.

  Men alla politiska partier utom just SD tiger som muren om Koranens och islams destruktiva och människofientliga budskap. Tydligen tror de att islamiseringen och i förlängningen även terrorhotet i Sverige kan dämpas genom att flörta med imaner och erbjuda mark för nya moskéer. Men där är min övertygelse att våra folkvalda biter sig rejält i svansen.

  SvaraRadera
 2. Bengt i huvudstaden11:14 em, mars 01, 2010

  Ojdå! Det är visst väldigt lågt i tak på din blogg! Då är det inte så konstigt att kommentarerna lyser med sin frånvaro...

  Men visst skulle det onekligen vara intressant att få reda på vad som krävs för att inläggen ska passera din "gate keeper".

  SvaraRadera
 3. Ursäkta att jag inte upptäckte dina kommentarer på några dagar. Det är så sällan jag får några.

  Ja, jag vet en hel del som tänker proteströsta på Sd. Den enda kommentaren jag stoppat hitintills var en som påstod att min kunskap om kommunismens brott var hämtade från mainstream-media, vilket inte var sant - jag har faktiskt kalla kriget inom familjen...

  SvaraRadera