söndag 15 mars 2009

Paranoid eller bara förutseende?

För en vecka sedan publicerade den mycket välkända predikanten David Wilkerson ett budskap om en annalkande katastrof. En sak jag reagerade lite på var det praktiska rådet han gav att alltid ha en månadsranson mat hemma i skafferiet som beredskap. En del påstår att Wilkersson själv har större matförråd än så i sin bostad, men det verkar vara lösa rykten.

Nu verkar hans råd i första hand gälla människor som lever i storstadsområden främst i USA, men som uppvuxen på landet ser jag inget konstigt alls med att ha ett visst förråd av mat hemma. Och en månadsranson av basvaror är inte mycket. Vi lantisar brukar bunkra upp för att klara oss vintern igenom utan att svälta.

Sen bör det kanske inte gå så långt att man börjar gräva ner konserver i trädgården...


ps. Mjölk från LIDL kan vara ok mer än två veckor efter utgånget datum ds.

Dagen1 Dagen2

2 kommentarer:

 1. Dårarna säger i sina hjärtan: "Det finns ingen Gud." -Bibeln.
  Men Han svarade: "Ja, saliga (överlyckliga) är de som hör GUDS Ord och gömmer det." Luk.11:28
  "JAG är Den gode Herden, och Jag känner Mina får och Mina får känner Mig." -Joh.10:14

  "Mina får lyssnar till Min röst,och JAG känner dem, och dom följer MIG." - Joh.10:27

  Om du Ludvig aldrig har mött Jesus, kan du inte heller avgöra vad som är från Honom eller inte, därför när du tar emot HERREN Jesus i ditt hjärta så vaknar din ande till liv och det gör att du kan höra HERREN GUD tala in i ditt hjärta. HERREN älskar alla människor och vill att alla ska bli frälsta och komma till himmlen när vi dör, men utan att ha tagit emot JESUS i sitt hjärta kommer ingen in i himlen. Jesus säger i Bibeln: "JAG är vägen sanningen och livet och ingen kommer till Fadern utan genom Mig".
  Vad det gäller den här profetian så får vi bara ödmjuka oss, vad vet vi om morgondagen?!!

  SvaraRadera
 2. Snacka om att missa ämnet för bloggposten. Och att citera Luk 22:28 från just 1917 års översättning kan inte bli annat än missvisande - Ingen av de andra 30 översättningarna jag har uppmanar oss till att gömma undan Guds ord. Tvärtom!

  Jag har vanligtvis inget alls till övers för människor som inte vågar stå för sin tro eller sina åsikter, men jag ser mellan fingrarna denna gång.

  SvaraRadera