onsdag 6 oktober 2010

Piensoho gör generaltabben själv

Blir bestört när jag läser i tidningen Dagen att Niklas Piensoho medverkade i den gudstjänst som hölls i Storkyrkan i samband med riksdagens öppnande. Att tidningen Dagen visar lika lite förståelse i frågan som som anda sekulära dagstidningar förvånar mig visserligen inte, men att pingströrelsens ledande personer inte vågar stå för något annat än det som är politiskt korrekt för stunden gör mig illa till mods. Och mitt i denna soppa är "pingstpåven" Piensoho själv.

Genom att han, som högste "andlige" ledare inom den svenska pingströrelsen, medverkar i denna cermoni så legitimerar han inte bara den antikristliga sammanblandningen mellan kyrka och stat, utan också det antibibliska budskap som en del av de övriga religiösa ledarna gav uttryck för. Inklusive biskop Eva Brunne.

Piensoho påstår sig inte förstå hur sverigedemokraterna kunde bli upprörda över Brunnes tal om "allas lika värde", men läser man biskopens formuleringar står det klart att den tolerans hon predikar inte är avsedd för alla. Hon tycks ha solidariserat sig med den antidemokratiska avgrundsvänstern som varken respekterar demokrati eller mänskliga rättigheter. Jag citerar aktuellt stycke:

"I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i andra delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av ett enda skäl. Du är inte född i samma land. Det är inte värdigt en demokrati att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för oss som tror att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt en enskild människa att göra skillnad på människor."

Att den demonstration som biskopen talar om var riktad mot just de sverigedemokrater som nu satt med i storkyrkan borde det inte råda några som helst tvivel om. Jag skulle nog också ha lämnat lokalen i protest. Om jag ens hade gått dit från första början. Visst kan man tycka att de borde ha hållit masken för att inte mediedrevet skulle få ytterligare en sak att skriva om, men som kristen har jag större respekt för den som inte spelar teater. Det är bättre att visa sin upprördhet öve det som man anser är fel direkt än att som vissa personer försöka hämnas i det fördolda senare.

De vapenhus som Piensoho nämnde borde också vara till för biskopen. Det verkar åtminstone varit sverigedemokraternas åsikt i frågan.

Eftersom jag inte är medlem alls i svenska kyrkan, svk, så tänke jag inte här slösa fler ord på att beskriva vad jag anser om den kyrkans ledare, men som pingstvän har jag dock anledning till att skriva en kort hälsning till Niklas Piensoho. Eftersom han nu, med sitt eget resonemang, gjort generaltabben att bekräfta sin samhörighet med dessa andra kyrkoledare så skulle jag, om jag hade varit medlem i den församling som Niklas Piensoho förestår, utan tvekan ställt följande krav:

Avgå eller gör avbön!

(Reserverar mig för möjligheten att journalisterna kan ha förvrängt fakta i målet då jag själv inte var på plats.)

9 kommentarer:

 1. Man skäms för våra sk kristna ledare ekman och allt vad dom heter sverige är på väg mot ett andlig kollaps stenarna skall tala dessa stenar är sd.

  SvaraRadera
 2. Nämnde ledare är bara ledare för Filadelfiaförsamlingen Sthlm. Pingsts ledare är en man från Jönköping. Läs på om Pingströrelsen, pingstvän som du är! I övrigt håller jag med dig i det mesta.

  SvaraRadera
 3. @Anonym nr1,
  Rädd att det blir mycket värre tongångar i framtiden om inget oväntat händer.

  SvaraRadera
 4. @Anonym nr2,

  Jag känner tämligen väl till den svenska pingströrelsen och dess historia. Traditionellt har föreståndaren för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm haft en mycket framskjuten ledarposition inom rörelsen. Att det fortfarande till viss del är så anser jag bekräftas genom att Piensoho, som enda frikyrkopastor, medverkar tillsammans med en katolsk präst och tre från svenska kyrkan.

  Dessutom skrev jag att jag hade kunnat ställa krav endast om jag varit medlem i stockholmsförsamlingen. Vilket jag inte är.

  Hörnmark har jag bara träffat en gång på nära håll och då var han inlånad till Eskilstuna för att hålla i ordförandeklubban under ett administrationsmöte...

  SvaraRadera
 5. Det är inget självändamål att stå utanför etablissemanget. Dessutom tror jag att det kommer att finnas både frälsta lutheraner och katoliker i himmlen. Om goda kristna krafter kan samla sig och peka på att Jesus fortfarande är vägen, sanningem och livet är det väl bra.

  Att avsky rasism är förstås en uppfattning som är lätt att dela för en kristen. Att avsky vänstervåld borde också vara lika legitimt. Att predika mot rasism genom att exemplifiera med vänsterdemonstrationer blir bara konstigt.

  SvaraRadera
 6. Jag håller fullständigt med om att Piensoho borde avgå. Redan när han sa att han skämdes över Åke Green visste man att det var ett stort misstag att han hammnade i Fillan. Också Pelle Hörnmark borde avgå. Han är helt ointresserad av vad pingströrelsen ursprungligen stod för eller vad Bibeln lär oss idag.
  Svenska Kyrkan är helt klart en villolära och nu går tyvärr pingst ofta hand i hand med den.
  Vi behöver en Hiskiaväckelse i vårt land.
  Ni som är pingstpatorer borde svara på sådana här påhopp och berätta för oss andra varför ni har övergivit er första kärlek till evangeliet. Vi vanliga pingstvänner som fortfarande tror på Bibeln utan att lägga till en massa tolkningar är förtvivlade och vi vill ha en förklaring till ert avfall.

  SvaraRadera
 7. Haha, ja precis som de behandlar sverigedemokrater annorlunda och inte "på lika villkor" osv.

  SvaraRadera
 8. Men låt folk göra som dom vill,
  Och pingströrelsen har väl inget att slå sig för bröstet för. Dom är en av de mest korrumperade kyrkorna idag, både andligt och ekonomiskt skulle jag tro

  SvaraRadera
 9. @Margalit,
  Med det mått du mäter med skall det mätas upp åt dig. Jag visade bara att Piensoho inte höll för sin egen retorik.

  Då pingströrelsen aldrig presenterat sig själva som några "superdemokrater", så undrar jag om du har någon som helst grund för ditt påstående om "korruption". Du får gärna komma med exempel.

  Vill du inte skriva det publikt kan du posta en kommentar och lägga till en rad om att den inte skall läggas upp, så kommer infon endast till min mail. Alla kommentarer förhandsgranskas nämligen här...

  SvaraRadera