lördag 17 april 2010

Har Hörnmark missuppfattat svensk demokrati?

Blev ganska förvånad när jag läste i Dagen att Hörnmark kallats in till vår lilla dispyt här i Eskilstuna. Vad som fångade mitt intresse var dock främst ett citat som, ifall det är korrekt återgivet, avslöjar en så grav okunskap hos sveriges främsta pingstledare att jag nästan får lust att ta till "laestadianska formuleringar".

Det är mig veterligen upp till församlingen att besluta om vem som ska vara mötesordförande. Styrelsen kan föreslå en viss kandidat, men omröstningen måste ske i mötet.

Är ordningen annorlunda så kan inte jag se att vi fortfarande är organiserade som en "allmännyttig idéell förening" utan att vi smygvägen omvandlats till ett antidemokratiskt samfundssytem helt olik den svenska demokratiska modell som nästan alla typiska frikyrkor omfattar.

2 kommentarer:

  1. Efter att ha konfronterat Hörnmark i frågan faller misstanken ganska tung på media och "mänskliga faktorn".

    Vi är fortfarande en "allmännyttig idéell förening" i juridisk mening och de olika församlingarna är tämligen fristående.

    SvaraRadera
  2. Tar på mig skulden! Hörnmark sa "dom" och inte styrelsen, men eftersom han i meningen före hade talat om att styrelsen skulle sammanträda trodde jag han syftade på dem.
    Media, dvs reportern i fråga

    SvaraRadera